Ken je KernTalenten voor positieve, duurzame keuzes!

KernTalenten geven weer wat de natuurlijke aanleg is van een persoon, wat de mogelijkheden zijn die zich onder de laag van klassieke talenten, competenties en vaardigheden bevinden, in tegenstelling tot veel andere HR-instrumenten.

zelfkennis . zelfinzicht . zelfvertrouwen

De methode wordt veelzijdig ingezet voor o.a. loopbaanbegeleiding, studiekeuze, ondersteuning HR-beleid, perfecte team samenstelling, burn-out en bore-out preventie, en zelfs relatietherapie.

Ontstaan van de KernTalenten methode

Danielle Krekels gebruikt de methode al meer dan 25 jaar bij de selectie en werving van ingenieurs en wetenschappers. Voor haar methode baseert ze zich op gegevens uit meer dan 12.000 analyses. Daar zitten alle diepgaande selectiegesprekken tussen. Haar analyses zijn geen momentopnames. Ze stelde vast dat kinderspel de veruiterlijking is van je dieperliggende, natuurlijke aanleg. Dat inzicht vertaalt ze naar 23 KernTalenten, elk met hun eigen componenten. De combinatie van je KernTalenten en de weging ervan bepalen je unieke ik.

Niet wat je goed kón, wel wat je als kind graag dééd legt je authentieke wortels bloot. Je KernTalenten weerspiegelen je aard, potentieel en intrinsieke motivatie: de blauwdruk van je persoonlijkheid.

Danielle Krekels aan het woord voor VDAB: